Consells pels dies previs als exàmens a la universitat

 

Després del Batxillerat es produeix un canvi important en la vida estudiantil d’una persona: la Universitat. En aquesta nova etapa de la nostra vida hem d’aprendre a viure de forma més independent, i sobre tot a ser responsables amb les nostres obligacions.

Consells pels dies previs als exàmens a la universitat

L’estudi ha de ser una de les bases per superar la universitat amb èxit. Quan s’apropa la època dels exàmens, l’ideal seria poder estar tranquil i relaxat. En realitat el que passa és tot el contrari i és habitual sentir nervis i angoixa per saber si estarem a l’alçada d’allò que se’ns exigeix.

La recomanació principal per evitar-ho és equilibrar el nostre temps d’oci i esbarjo, estar-nos a la nostra residència per estudiants a Barcelona i fixar unes pautes d’estudi. D’aquesta forma podrem estar segurs del nostre coneixement i aprenentatge. Si ho tenim tot al nostre cap, endreçat i segur, serà fàcil estar tranquils saber que ho podrem exposar clarament a l’examen i el podrem superar exitosament.

El problema arriba quan no tenim aquesta seguretat. Per això us deixem 10 consells ràpids per tenir en compte durant els dies previs als exàmens universitaris

1.- Prepara bé l’examen. Com hem comentat, és la base per estar tranquils i segurs en els dies previs als exàmens. En aquest aspecte, juga un paper important la planificació o la previsió per arribar al dia de l’examen amb tot aprés i memoritzat.

2.- Tingues una mentalitat positiva. Això no farà que aprovis un examen però t’ajudarà a tenir una millor actitud i a aprendre de forma satisfactòria.

3.- Aprèn dels teus errors. Ja sabem que aquesta és la millor conclusió que podem treure quan suspenem un examen. No ens hem de preocupar sinó trobar la força que necessitem per continuar endavant i millorar en els següents.

4.- Mantingues una vida saludable. És bàsic no només per estudiar sinó pel dia a dia al llarg de la nostra vida. Convé mantenir i respectar les hores de son, de la mateia forma que cal portar una alimentació saludable i equilibrada i practicar algun esport. Tots aquests aspectes en conjunt proporcionen al nostre cos i ment una sensació de felicitat i satisfacció.

5.- Coneix els tipus d’exàmens. I també la mecànica i les condicions en què es portarà a terme. T’ajudarà a fer-te una idea i a preparar-te més adequadament.

6.- Evita parlar de l’examen. Abans de començar la prova convé distreure’s i no parlar del tema. En els últims moments els nervis poden jugar-te una mala passada.

7.- Accepta l’ansietat. És la millor manera de superar-la: sent conscient d’ella. Així serà més fàcil afrontar-la amb ajuda o consells externs.

8.- Practica tècniques de relaxació. T’ajudarà a controlar la respiració i a dominar les situacions d’estrès.

9.- Arriba amb temps a l’examen. D’aquesta forma podràs situar-te tranquil·lament i preparar-te per l’inici de l’examen.

10.- Pensa en el “després”. Després d’un temps d’esforç, vénen les recompenses. Pren-te un respir, descansa i inverteix en el teu oci.

-

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *